Fyns hypnose- og
terapicenter


Ryk ned under billede

Jalousi

En følelse som fuldstændigt kan dræbe enhver glæde og tryghed.

Måske har du oplevet i et tidligere forhold at din partner havde en affære, følt skuffelsen og mistroen, hvorfor så jeg det ikke, mærkede det ……

Nu hvor du er i dit nye forhold, kan det være du trækker på dine gamle erfaringer(gestalter) og for at forebygge den gamle smerte, udvikler du en kontrollerende og utryg adfærd, en der ser ”spøgelser” overalt, en adfærd der gør det du frygter allermest, nemlig skubber din partner væk.

Måske giver det slet ingen mening for dig, at du føler jalousi, du har aldrig haft en partner der har bedraget dig, så hvorfor føler du så lige pludseligt jalousi.

Her er det så gestalterne (det der giver mening) kommer ind, den følelse der er forbundet med jalousien er frygten for at blive forladt, når man bliver forladt er man alene. I vores overlevelses del/instinkt i hjernen, er det at være alene = at dø, en følelse/tilstand man vil gøre alt for ikke at mærke. I den tidlige periode af vores liv er vi afhængige af vores forældre/omsorgs personer, vi kan ikke overleve uden. Følelsen af at blive ladt alene/forladt ligger altså i vores urhjerne som noget vi dør af. De fleste har prøvet at blive forladt/ladt alene, i forskellige grader.

Måske er mor lige gået ind i værelset ved siden af og lige i det øjeblik har du haft brug for hende, græder men hun kommer ikke, måske snakker hun i tlf eller lign. jo længere tid der går jo mere sidder følelsen fast, du er alene, bange.

Det kan jo også være at du tidligt i livet er blevet opereret og har mærket mors og fars angst, du bliver taget væk (ind til lægen) bange og alene.

Måske er mor og far blevet skilt, har forladt dig, følelsen af de vil ikke ha mig, bange og alene.

Der kan ligge mange årsager til følelsen jalousi, men de rummer altid følelsen af at blive alene, angst. Ved hjælp af en kombination af samtale, gestalteterapi og hypnose kan vi sammen afdække årsagen til følelsen og ”trække” den gamle historie ind i nutiden, så den giver en ny mening. Det du var bange for som barn, oplevelser som du ikke var i stand til at håndtere, kan du som voksen forstå/håndtere og give en ny mening. Blive afbalanceret!


<= Tilbage