Fyns hypnose- og
terapicenter


Ryk ned under billede

Vægtproblemer

Der er flere måder man kan have problemer med sin vægt på. De to overordnede måder, for meget eller for lidt i vægt.

Generelt kan man sige at det handler mere om at være i harmoni og balance.

Overvægtig

Dette blot et meget lille udpluk af de forskellige årsager til en overvægt, måske er din en helt anden, du er velkommen til at kontakte mig med evt. spørgsmål.

Du kender nok udtrykket om at ”vi spiser på følelserne”, måske har det været en hård dag og man ”fortjener” lidt godt, det er jo også ok, men hvis det er sådan hver dag og måske flere gange om dagen, så bliver det hurtigt til for meget.

Du har måske fået børn og masser af pligter og ligeså langsomt er kiloene sneget sig på.

Du er måske vokset op i et hjem hvor man brugte mad som omsorg, en form for kontakt. Hver gang man skal hygge sig, skal der lige lidt godt til maven også. Hvis du kom, trist hjem fra skole, kan det være du lige fik en sukkermad. Når du vågnede af et mareridt kan det være det lige hjælper at få et par småkager og et glas mælk….

Når kiloene er kommet på, starter de evindelige slankekure, og ligeså snart du er stoppet med kuren, tager du det hele på og måske lidt til, elevator effekt, en ond spiral der er svær at bryde alene. Men ved hjælp af en kombination af samtale, gestalt terapi og hypnose kan du bliver mere opmærksom på hvad det er du spiser på og give denne oplevelse/følelse en ny mening, du ændre din opfattelse af hvordan problemet/følelsen skal håndteres. Når det ikke længere er nødvendigt at spise for at få den følelse af mæthed frem i kroppen, vil du med garanti tabe dig, og blive et harmonisk menneske både udvendigt og indvendigt.

Undervægtig

Dette er blot et lille udpluk af de forskellige årsager, måske din er en helt anden, du er velkommen til at kontakte mig med evt. spørgsmål.

Du kender måske følelsen af frustration, at der slet ikke er tjek på noget, der er ikke noget du kan gøre for at ændre den måde dit liv udvikler sig på.

Måske har du set mor og fars liv og tænkt sådan vil jeg ikke ha det, de har taget lidt for meget på og har ifølge din opfattelse ikke noget godt liv, så du må kontrollere din vægt, for ”jo tyndere jo lykkeligere”, sådan er det jo med dem i medierne.

Måske er du vokset op i et hjem, hvor alle havde travlt med deres egne meget vigtige opgaver, blevet rost for din stille og tilbageholdene måde at være på, så for at være dig i dit liv er det lig med ikke at fylde så meget. I nutidens gestalt har du kun lov til at eksistere hvis du er tynd.

Måske kender du følelsen af at blive følelsesmæssigt invaderet, for at styre følelserne, må du ha en anden følelse frem, følelsen af sult. Når den er der kan du måske ikke mærke den anden følelse og har hermed opnået en form for kontrol.

Men ved hjælp af en kombination af samtale, gestaltterapi og hypnose kan du blive mere opmærksom på hvad der ligger til årsag for dit problem, få redskaberne til at ændre din gamle handlemåde og få dig det liv DU ønsker, et liv i harmoni.


<= Tilbage